Lilla és az izgalmak

Lilla esküvője kicsit rendhagyó volt, átlag szemmel nézve. 🙂
De az én napszemüvegemen keresztül nem volt fura a keddi, Balaton parti esküvő, hiszen minden évben vannak hétköznapi (és itt nem a péntekre gondolok, ami az új szombat :P) esküvőim.
Volt olyan évem, amikor egyetlen hétköznap sem maradt érintetlenül az egész évet nézve, így a hétfőtől vasárnapig esküvőzöm tényleg igaz volt. 🙂

Lilla és a szervezés

Lilla esküvőjét magyar-angol násznéppel ünnepelte, hiszen vőlegénye angol, kint ismerkedtek meg.
A szervezést a legjobbra: Varga-Kovács Timire bízta, így kerültem én a képbe. 🙂
Timivel számos közös munkánk volt már, imádok vele esküvőzni. Tudom, hogy ilyenkor minden a legnagyobb rendben van, mindenre van vészforgatókönyv, B terv és nem utolsósorban, akármi is történik, Timi elképesztően higgadtan kezeli az ügyet és pikkpakk megoldja.
Nem lövöm le a poént, de ez a mondat a későbbiekben még számítani fog! 🙂

Lilla menyasszonyi sminkje

Mikor Lilla megjelent a próbán, 5 nappal az esküvője előtt, szó szerint dobtam tőle egy hátast.
Egy csodaszép szőke, törékeny lány lépett be, olyan szemekkel, amelyeket bármelyik szépséges Disney hősnő megirigyelt volna! 🙂
Szerencsére egyezett az elképzelésünk a menyasszonyi sminkjéről, így a részletekben szabad kezet kaptam. 🙂

Lilla sminkje egyértelműen szemhangsúlyos volt.
Tartós műszempillával érkezett, ami már keretet adott a szemének, így nekem a színeket és a tust kellett a sminkbe álmodonom, na meg persze a többi részletet, úgy mint rúzs, highlighter, pirosító stb. 🙂
A barnás-lilás-barackos hármas mellett Lilla szeme szó szerint világított, annyira sikerült kiemelni. Amikor valaki tartós pillával jön, mindig kicsit feladja a leckét, mert úgy kell hangsúlyoznom, hogy nem én választom meg a pillák nagyságát és tömörségét, ugyanakkor muszáj “elérnem”  a szemet magát is.
A három szín mellett Lilla zöld szeme gyönyörűen “bezöldült”, majd a cicás tussal még jobban kiemeltem a csodás tekintetet.
Kétféle rúzsból kevertemki a “Lillás” árnyalatot, ami szépen illeszkedett a sminkhez.

Izgalmak az esküvőn

Lilla esküvőjére tartva, rutinosan jóval előbb indultam, az 1 órás útra másfelet hagytam, még úgy is, hogy keddről volt szó.
Ez mentette meg később az én napomat is, és mindenki máséban is sokat segített.
Ugyanis egy akkor baleset volt a pályán, hogy 45 percig se fel-se le… 🙁

Hívtam Timit, megadva a pontos lehajtót, ami előtt érdemes lenne a többieknek megszökni a pályáról, ha már fent vannak.
Ugyanis a busz, tele vendégekkel, a szolgáltatók, mind-mind Budapestről a pályán jöttek (volna) Balatonvilágosra.
Szerencsére én voltam az “early bird”, így a többiek infóval a zsebükben időben elhagyták a pályát.
Timi pedig kézben tartotta az eseményeket, profihoz illően.
Én végül majdnem 15 percet késtem, hiába na, az évek meg a rutin…Ezt pedig játszi könnyedséggel tudtam behozni ennyi fő sminkelésén. Gyakorlatilag szinte az első alany után helyre került a menetrend és minden a megfelelő ütemben folyt tovább.

Lilla menyasszonyi sminkjén kívül egy örömanya smink készült és 4 vendég, valamint a leendő sógornő kapott alkalmi sminket a nagy Napra.
Mindenki nagyon elégedett volt, ragyogó arccal készültek a csodás eseményre, szép hajkölteményekben, melyeket Lilla barátnője alkotott, aki hobby fodrász, de profikat megszégyenítő alkotásokat hozott létre.

Mivel nem rohantam annyira, megvártam, amíg elkezdődik a ceremónia. Így láthattam a menyasszonyt és a lányokat is talpig díszben. Csodálatos jelenség volt Lilla, szóhoz sem jutottam!

Timi, köszönöm, hogy újra Veled esküvőzhettem! Köszönöm a profi, nyugodt légkört és a Tőled már megszokott tökéletes szervezést!
Lilla, örülök, hogy a Nagy Napodon én készíthettem a sminkedet és hogy picit részese lehettem ennek a csodának!
Köszönöm a mosolyod, a kedvességed! <3
Nagyon sok boldogságot kívánok! 🙂

Fotók: Kaplonyi Tímea

Kategória: Menyasszonyi sminkek | Címkék: , , , , , , , , , | Komment

Catherine, a svájci filippínó menyasszonyom

Catherine és az adottságok

Catherine-nel másfél hónap levelezés után találkoztunk a próbasminken. Mindaddig csak azt tudtam, hogy Budapesten lesz az esküvője, a Mátyás templomban és a Corinthiában készülődünk majd.
Így enyhe kifejezés az, hogy dobtam egy hátast, mikor belépett a szalonba.
Egy gyönyörű, egzotikus vonásokkal megáldott, kedves lány libbent be az ajtón, széles mosollyal.
Természetesen kicsi lelkem repdesett, hiszen már magam előtt láttam az esküvői sminket és elképzeltem, milyen jó dolgom lesz, amikor majd a koszorúslányoknak és az örömanyának készítem az alkalmi sminkeket. 🙂

Cathy gyönyörű barna szemeit, és szépséges vonásait pikk-pakk még látványosabbá lehet tenni, éltem is a lehetőséggel, hiszen a szépséges menyasszony rám bízta a sminkjét.
A próba alatt jót beszélgettünk angolul a svájci életről, a vőlegény magyar gyökereiről és minden másról, ami csak eszünkbe jutott. 🙂

A Nagy Nap

Az esküvő napján a Corinthia halljában találkoztunk Teóval, Corinne-nal és Cathy-vel. Lassan a többiek is befutottak és innen két csoportra bontva elfoglaltuk főhadiszállásainkat.
Ecseteim előtt pedig sorban jelentek meg a koszorúslányok és a gyönyörű, 40-es évei elején lévő, de csak 30 évesnek kinéző örömanya.
Mindenki visszafogott sminket szeretett volna, de azért minden sminkbe csaltam egy kis Bogiságot itt-ott. 😉

Majd az örült tempó (amit tudtomon kívül diktáltam) végeztével összepakoltam, és pontban az ígért 12.30-as időpontban megjelentem Cathy szobájában, ahol a menyasszonyi sminket készítettem.
A tempó oka az volt, hogy a szoba megkeresése, az állandó ki-be járkálás (melyhez én nyitogattam a szoba másik végéből az ajtót), a sok-sok apróság, ami miatt húzódott a készülődés persze az órámat nézps nélkül is éreztette velem, hogy itt bizony most turbótempóra kell kapcsolnom.
Így 10 perccel előbb lettem kész a hölgyekkel, erre mondom, hogy innen volt szép nyerni.
Komótosan összepakoltam és átballagtam a hotel teljesen másik szárnyába Catherine-hez.

A szobába belépve szembesültem vele, hogy én bizony a Nagy Naphoz öltöztem, ugyanis sikerült pontosan ugyanolyan árnyalatú kék ruhába bújnom mint ami a koszorúslányokon és Giggie-n, a csodás örömanyán volt. Mondhatni, tökéletesen  illettem a színvilágba! 🙂

A menyasszonyi lakosztály csodálatos volt (már készülődtem anno a Corinthiában, de akkor az alelnöki lakosztályban, így nem tudtam, hogy a sima lakosztályok/szobák milyenek), elegáns, nagyvonaló, letisztult, és hogy hogy nem (?!) sötétkék-arany színekben pompázott.
Véletlenek márpedig nincsenek! 😉

A menyasszonyi smink elkészültét már dokumentálta a fotós,  Eszter és néha felbukkant az esküvőszervező, Krisztina is.
A lányok izgatottan szervezkedtek, megérkezett az örömanya és az örömapa is. Volt borozás, pezsgőzés, jó hangulat.
Imádtam velük lenni, annyira jó ilyen közegben készülődni!

A menyasszonyi smink

Cathy gyönyörű, egzotikus, filippínó-német vonásait könnyű kiemelni.
Sminkje egy krémes barna alapra készült, sötét, meleg barna és ragyogó, barackos drapp színekből állt, melyet sötétlila pillatő erősítéssel tettem mélyebbé, műszempillákkal emeltem ki, és egy picit baracokos beütésű rózsás rúzzsal koronáztam meg.
Catherine lélegzetelállító volt, mikor kész lett az esküvői sminkje.
Közben pedig lazán, elegánsan “tűrte”, hogy fotózzák, én pedig igyekeztem minden nyugalmamat átadni neki, hogy valóban élvezhesse a napot.

A családja csupa tüneményes, kedves és gyönyörű nőből áll, melyet persze közöltem is vele, hiszen az ember nem rejtheti véka alá, amikor kicsattan a boldogságtól egy ilyen milliőben! 🙂

A készülődés végén még én is készítettem pár képet a csoda családról, majd jól megölelgettem Cathy-t, cuppanós puszikkal búcsúztam az örömanyától és azt kívántam, hogy ennek a tündéri és gyönyörű lánynak a mai napja ténylega  fellegekben teljen!
Azóta persze már beszéltem Catherine-nel, aki áradozott az esküvőjéről, én pedig nagyon boldog vagyok, hogy ennek a csodás napnak a részese lehettem!

Sok boldogságot Cathy!
Remélem, találkozunk még, ahogy azt a többiekkel is megbeszéltem már!

Fotók: Esther & Gabe

Kategória: Menyasszonyi sminkek | Címkék: , , , , , , , , , | Komment

Angelika és az értékrend

Angelika és a levelezés

Angelika fél évvel az esküvője előtt keresett meg a menyasszonyi sminkjével kapcsolatban. Még pont alakítható volt az aznapom eleje, így némi egyeztetés után összeállt a napirend.
Fél év alatt 52 levél született, 4-szer találkoztunk – próbasminkre, jegyes fotózásra és jegyes videózásra, majd a Nagy Napra készíthettem sminket ennek a csoda lánynak! 🙂
A levezelésünk a végére már olyan szintre ért, mintha ezer éves barátok lennénk. A próbasminken is kiderült, hogy sok mindenről hasonlóan, vagy akár azonosan gondolkodunk. Egy nagyon szerethető, csupa szív lány körvonalazódott bennem, de Angelikának még ezt is bőven sikerült felülmúlnia.

A jegyes fotózás és jegyes videózás sminkje

Angelika számára egy hónappal az esküvő előtt újabb sminkeket álmodhattam meg.
Nagyon boldog voltam, mert így 3 különböző erősségű és színvilágú sminket is készíthettem a gyönyörű leányzónak.
Műszempilla nélküli, tusos, visszafogottabb színvilágű, műszempillás, tusos, rózsaszínes, közepesen erős és a műszempillás, tusos, rózsaszínes-barnás esküvői smink is látványosan kiemelte Angelika szemeit.
A két egymás követő nap után kaptam is visszajelzést, hogy mennyire jól érezte magát mindegyik sminkben és milyen szuperül sikerült a két alkalom.

Az értékrend

Angelivel nem sokkal az esküvő előtt még egyeztettünk, mert volt, ami változott a forgatókönyvben.
Lényeg, a lényeg, hogy ekkor mutatkozott meg az én csoda menyasszonyomnak az igazi énje.
Fantasztikus ember, olyan értékrenddel, lelkivilággal és személyiséggel, amiből nagyon-nagyon sokra lenne szüksége ma a világnak!
Sok levélen keresztül beszélgettünk ezekről, a számunkra fontos, kihalófélben lévő, meg nem becsült dolgokról, és megállapítottuk, hogy nagyon egymásra találtunk.
Örökké hálás leszek a “véletlennek”, hogy Angelit az utamba sodorta, és ez a tünemény leányzó engem választott az esküvőjére sminkesnek!
Kívánom drága Angelika, hogy még rengeteg évig kitartson benned a küzdeni akarás, és mindaz, amiről beszéltünk, mert tudod: megéri! Igenis, minden körülmények közt, magunk miatt (is)! <3

A menyasszonyi smink

Angelika menyasszonyi sminkje az egyik kedvenc krémes rózsaszín alapomra készült, erősebb rózsaszín és 3 féle barna egyvelegéből született meg. Csodás szemeit erősebb cicás tussal és műszempillákkal emeltem ki.
Ajkaira rózsás rúzs került, így a fókuszban egyértelműen a tekintete volt. Aki ismeri, tudja, hogy az a tekintet mit takar és milyen gyönyörű! 🙂

A készülődés közepére megérkezett  Wendl Peti, fotós és Doszpod Móni és Kincses Janó, videósok is – így baráti körben folyt a szépítés.
Mivel a reggel fények és a szoba adottságai nem kifejezetten kedveztek a kreatív oldalnak, így a menyasszonyi sminkről készült pár kép és snitt a kinti, hangulatós környezetben is.
Az esküvői sminken kívül Angelika anyujáka és unokatesója, valamint a vőlegény kapott még sminket.
Az örömanya smink és az alkalmi smink is visszafogott volt, a hölgyek kérésére, és láthatóan midnenki nagy örömmel viselte az alkotásokat!

Sajnos szaladnom kellett tovább, mert az előre szépen kitalált menetrendbe beleszólt a FINA 2017 Vízes Vb, így számos problémát és sok fejtörést okozva nekem aznapra. De gyakorlott szolgáltatókét igyekeztem mindenen felülkerekedve maximálisan teljesíteni minden esküvőmön.
Ez viszont azt jelentette, hogy a sok ölelésen és puszin túl már nem tudtam több időt tölteni Angelivel.
De feltöltődve, fülig vigyorral hagytam el a Bagolyvárat, annak tudatában, hogy levélben és személyesen is megbeszéltük az én drága menyasszonyommal, hogy nemsokára, nyugodt körülmények közt leülünk egy jó nagy dumcsira! 🙂 <3

Móni, Peti, Janó, örülök, hogy újra együt esküvőztünk.

Angelika, köszönök mindent, és tudod, hogy a MINDEN, mi mindent jelent ám! <3 <3 <3
Sok boldogságot és hatalmas értéket képviselsz, imádnivaló vagy és nem lehet, csak szuperlatívuszokban beszélni Rólad! :*

Fotó: Wendl Péter

Kategória: Menyasszonyi sminkek | Címkék: , , , , , , , , , , | Komment

Vera és a pezsgős menyasszony smink

Vera elképesztően szép és kedves lány.
Már a próbán lenyűgözött, pedig az még csak bemelegítés volt a Nagy Napra!

Vera esküvői sminkje

A menyasszonyi sminket egy finom csillogós, krémes drapp alapra felépített selyemfényű drapp és egy barnás lila, valamint egy sötétlila szemhéjszín keverékeként álmodtam meg.
Ezzel erősen hangsúlyozva Vera gyönyörű barna szemeit.
A legerősebb színnel még mélyítettem a szempillatövet és tincses műszenpillával emeltem tovább a menyasszonyi smink szépségét.
Vera próbasminkje az ikonikus Mac vörös rúzzsal készült, de később megbeszéltük, hogy a Nagy Napra egy erős rózsaszínt választunk majd helyette.

Az esküvői készülődés

A menyasszony sminkje és frizurája a lakásukban készült.
Megérkezésemkor már elkészült Teo a megálmodott romantikus frizurával, Bori pedig lelkesen kattogtatta a gépét, ezzel biztosítva a szebbnél szebb fotókat.
Miután kipakoltam, már sejtettem, hogy kicsit rendhagyó készülődés részese leszek majd.
Vera barátnője mindenben segédkezett, a csapat jókat nevetett, majd egy ponton előkerült a pezsgő.
Sosem iszok munka közben (amúgy is nagyon ritkán, szökőévente, és eddig mindig visszautasítottam, ha megkínáltak), de most elfogadtam, mert annyira adta magát a hangulat.
Elképesztően finom pezsgővel koccintott a csapat, csak Bori nem ivott, mert ő még esélyesnek tartotta, hogy vezetni fogok.
Vera szerencsére egyébként sem izgulta magát agyon, de a pezsgő azért mindenkinek jót tett. 🙂

Vera esküvői sminkje elkészült, a menyasszony megnézte magát a tükörben, én pedig elolvadtam a látványtól és a tekintetétől – na meg az arckifejezésétől, ahogy csodálta magát.
Imádom a munkámat, mondtam már!? 🙂

A készülődés végére befutott Zoli is, a forgatókönyv már teljes készültségben várta a nap hátralevő részét. Minden gondosan megtervezve, a menyasszony elképesztően szép megjelenésével, csodálatos mosolyával és a lelkéből áradó harmóniával biztosította, hogy ez a nap csak csodásan folytatódhat!

Vera, köszönöm az élményt, a bizalmad, a csodás mosolyod!
Sok boldogságot!

Fotók: Jakab M. Bori és Jakab Zoli
(Boriékkal sem ma kezdődött a históriánk, csak  blogon ennyi közös menyasszony van fent:
Nóri, Évi, Orsi, Zsuzsi, Ági, Imola)  <3

Kategória: Menyasszonyi sminkek | Címkék: , , , , , , | Komment

Franci, a csipkehercegnő

Franciska menyasszonyi sminkje

Franci 1 és negyed évvel az esküvője előtt keresett meg a menyasszonyi sminkje ügyében.
A facebookos egyzetetést követően levelezésben folytattuk a dolgot, aminek hamar próbasmink lett a vége. 🙂

Franci esküvői sminkje két lépésben alakult ki.
Csiszolgattuk a végeredményt a vőlegény és a menyasszony vágyainak megfelelően.
Sokat beszélgettünk, mégis nagy meglepetés volt a Nagy Nap. 🙂

Franci, a csipkehercegnő

Franci haját ki más készíthette volna az esküvőre, mint Teó! <3
Mivel előbb járt nálam próbán, mint Teónál, így csak a kiindulási alap volt meg a frizuráját illetően, valamint a ruháról sem láttam képet, csak elmondás alapján képzeltem el.

Sok gyönyörű ruhát láttam már. Meseszép csipkéket, tüllőket, de egészen őszintén mondom, hogy Franci ritka jelenség volt a csipkecsodában.
Azon felül, hogy gyönyörű alakját teljes mértékben hangúlyozta csipke és az illúzió tüll, szebb és hozzá illőbb fazont nem is választhatott volna. Teóval majdnem elsírtuk magunkat a gyönyörtől, mikor teljes pompájában láthattuk a menyasszonyt! (Ugyanis segítettünk neki öltözni és megvártuk a szertartás kezdetét is, hiszen már sehova nem kellett rohannunk délután fél 4-kor.)

Franci menyasszonyi sminkje végül egy nagyon finom barnás alapra készült, selyemfényű drappal kiegészített tincses műszempillás smink volt, melyet halványan mélyítettem a pillatőbe húzott sötétlila poros tusvonallal.
Ajkai finom rózsás színt kaptak, én pedig hatalmas öleléseket és puszikat, a smink elkészülte után! 🙂 <3

Franci, a nyugalom szobra

Az esküvői sminken kívül a Nagy Napon a két örömanya, a sógornő, Franci keresztanyja és tini lánya, valamint a menyasszony egyik barátnőjének az alkalmi sminkjét is én készíthettem.
Őrült tempót nyomtunk Teóval, hiszen a pakolást, szoba átrendezést leszámítva 2 és negyed óra alatt mindenkivel elkészültünk. 🙂 És ebben már benne volt a légkondival való folyamatos bíbelődés, a plusz asztal hozatalával elvesztett idő és minden más is…
Hihetetlen még mindig számomra az az elképesztő higgadtság, nyugodt kisugárzás, amivel az esküvő napján is kezelt Franci mindent! Receptre kellene felírni: sok túl izgult esküvőn és ideges menyasszonyon segítene pár szem Franci! 😉

Takkra pontosan tettük le a lantot Teóval, amikorra ígértük, és öltöztettük fel a menyasszonyt a csodaruhába. Közös erővel még egy gyönyörű masnit is varázsoltunk az övből a ruha hátuljára, majd meghatódva vártuk a földszinten, hogy elinduljon a szertartás.

Franci mesebeli hercegnőként vonult az anyakönyvvezető elé.
Már a pezsgős köszöntés zajlott, amikor elindultunk Dabasról, és a hazafele úton másról sem áradoztunk, mint hogy mennyire gyönyörű ez a leányzó, milyen kedves, milyen szép párt alkotnak Rajmunddal, milyen édesek az örömanyák…csak úgy folyt belőlünk a szó!

Franci, köszönöm  a bizalmat, a kedvességed, szereteted! <3
Maradj mindig a nyugalom szobra, és kedves, szeretnivaló, gyönyörű lány, akit az ember folyamatosan ölelgetne! :*

Sok boldogságot!

Fotók:
Frizura: Géczi Teodóra – facebook.com/TeodoraGecziHairstyling

Kategória: Menyasszonyi sminkek | Címkék: , , , , , , , , | Komment

Marica, a különleges menyasszony és az ő sminkje :)

A menyasszony, aki már a próbán is lenyűgözött…

Marica esküvői sminkje 2 lépésben debütált: először a polgárin, ugyanis ekkor volt a próba. Másodszor pedig a Nagy Napon.
A próbasminken kiderült, hogy nem hagyományos elképzelésekkel állok szemben, ami nekem mindig hatalmas öröm.
Szeretem az önazonos, kreatív embereket, akik az esküőjükön is vállalják magukat! 🙂

Marica a próbára frissen festett, vagány, féloldalt hosszabb, kicsit kékes hajjal érkezett. Természetesen a menyasszonyi sminkje nem kék lett… 😉

Esküvő a panzióban Tomival

Már a próbán kiveséztük a terveket, szolgáltatókat, ruhát, létszámot, mindent… 🙂
De ekkor nem derült ki még 1-2 aprócska részlet, ami az én napomat viszont nagyon feldobta az esküvőn.

Azt már tudtam, hogy megint Cserkuti Tomival esküvőzöm, ami mindig jó buli, garantáltan szép képekkel, szóval álom meló! 🙂

Megérkeztem a panzióba, ahol a tulajodonos volt olyan kedves, hogy a saját privát nappaliját ajánlotta fel nekünk a készülődés helyszínéül.
Ettől rögtön dobtunk egy hátast, ugyanis nem csak tengerparti stílusban berendezett, szép nagy szoba várt minket, hanem sok fény és dallamos madárcsicsergés is.
Álmodni sem lehet jobbat!
Összegezzük:
– vagány, laza és szép menyasszony, aki ráadásul kedves is
– Tomival közös esküvő
– fényes, tágas, madárcsicsergős nappali
– jó hangulat, sok nevetés, csattanós poénok (igen, a mutatós darab… ;)…is… – insider joke – a szerk.)
– jófej, kreatív, lángvörös hajú húg
– jófej, laza, hozzám hasonló gondolkodású és értékeket képviselő, szépséges örömanya

A zöld topánka…

És mindezt sikerült Maricának megfejelni egy elképesztő zöld cipővel is!
Mikor megláttam, azonnal dobtam egy hátast, és természetesen le is fotóztam. 🙂
Aztán szépen lassan fény derült a többi turpiszságra is:
– zöld, mintás vállkendő
– zöld napernyő
– zöld szalag a letisztult, egyszerű mégis stílusos ruhán!

Na, kérem szépen: lehet ezt így is! 🙂

És a menyasszonyi smink…

Marica esküvői sminkje pedig egy drapp krémes alapra dolgozott selyemfényű drapp szemhéjpor, többféle barnával és cicás tussal kiegészítve született meg.
Finom highligterrel és rózsás, természetes ajakszínt utánozó rúzzsal.

A smink letisztult volt, elegáns, és teljes mértékben illet Maricához.
Miután megláttam a menyasszonyt teljes díszben, az állam is leesett.
Tominak köszönhetően pedig nem csak szolgáltatói selfie készült, de egy közös kép is a menyasszonnyal! 🙂

Sok boldogságot! 🙂

Fotók: Cserkuti Tamás

Kategória: Menyasszonyi sminkek | Címkék: , , , , , , , , , , | Komment

Anna és az egy hét

Az esküvőt megelőző egy hét

Anna egy csodaszép, nagyon fiatal leányzó, hihetetlen lélekkel!
Esküvője előtt egy héttel volt nálam próbasminken, ahol szembesültünk vele, hogy a stressz erős nyomott hagyott a bőrén. Mivel ez nem csak a bőrén, hanem a kedvén is látszott, így a sminken túl megpróbáltam mindent megtenni azért, hogy a maradék egy hétben felkészítsem Annát élete egyik legfontosabb napjára,  lélekben is.
Sokat beszélgettünk a próbán, hiszen, ha valaki, én a lassan két évtizedes “bőrparás” múltammal pontosan értem, milyen Anna bőrében lenni.
Nagy lelkizés lett a vége, gyakorlatilag nem volt téma, amit nem érintettünk. <3

Minden nap beszéltünk, hogy hogy halad az általam kitalált és összeállított kezeléssel, milyen a bőre, kedve stb.

Már a próbasminken nagyon elégedett volt a végeredménnyel, hiszen minden foltot, sebet stb. eltűntettem, de a valódi cél az volt, hogy ezt ne csak a sminkkel tegyük, hanem hosszú távú megoldást találjunk.
A bőrápolási rutinja része lett a kiméletes lemosás, a radírozás és egyéb felületi sérülést okozó kezelések elfelejtése, aromavizek használata, növényi sejtes csodák bevitele, kozmetikus általi arctisztítás.
S lőn csoda:
Anna egy hét múlva, a kreatív fotózására már olyan bőrrel érkezett hozzám, hogy még én is csodájára jártam.
Teljesen lehúzódott a gyulladás, összezáródtak a sebek, simább és hidratált lett a bőre – mintha kicserélték volna.
Anna ragyogott a fotózás előtt készült esküvői sminkjében, hatalmas ölelés kíséretében búcsúztam Tőle és tudtam, hogy másnap még jobb dolgom lesz, hiszen a családja többi gyönyörű nőtagját is sminkelhetem.

A menyasszonyi smink – az esküvő napja

Anna családjával együtt készült az esküvőre a szalonomban.
Gyönyörű anyukája és csodaszép testvérei körében élmény volt minden perc.

A kedvenc amerikai krémes alapommal indítottam a szemsminket, melyre egy finom fényű, natúr drapp másik kedvenc márka került. Egy finom barnával satíroztam el a külső zúgot és cicás tussal emeltem ki még jobban a csodaszép őzike szemeket.
Ajkaira egy nude-ös rózsaszín rúzs került.
Anna fiatalságát és szépségét tökéletesen hangsúlyozta a smink. A frizurával együtt meseszépen mutatott a leányzó.

Az örömanya egy visszafogottabb sminket kapott, a két leányzó pedig hozzájuk illő alkalmi sminket. (Természetesen nem ugyanolyat és nem is ugyanolyan erősségűt.)

Közben persze – mint minden esküvőn – itt is zajlottak az események. Elment az áram a szalonban, ki kellett költöznöm a fodrász részlegre, ami kisebb bonyodalmat okozott, de az egész kb. 20 perce procedúra végül 3 perces csúszásban véget is ért.

Anna lehozta az általa készített csokrot, dekorációs elemeket megmutatni, amíg a többiekkel készülődtünk. DIY emberként természetesen egyből láttam benne a sok-sok óra munkát, de az örömöt is, amit ez okoz és az érzést, amikor ezek a csodák betöltik majd a szerepüket.

Anna, először is gratulálok Neked az esküvődhöz, a csodás lelkedhez, a kreatívitáshodhoz.
Az egész családodnak gratulálok ahhoz, amilyenek vagytok! Nagyon különleges négyes vagytok Ti együtt!
Remélem, hogy találkozunk még!
Kitartást a sulihoz, élethez, a bőrproblémák megoldásához (tudod, ott belül kell kezdeni!!! 😉 )!

Nagyon sok boldogságot kívánok és köszönöm, hogy megnyíltál nekem és az őszinte beszélgetéseket, a tanácsaim megfogadását és a szeretet, amit kaptam! <3 :*

Fotók: Szabó Miklós

Kategória: Menyasszonyi sminkek | Címkék: , , , , , , , , , , | Komment

Dóra és a nyugalom

Dóri és Tamás

Dóri tündéri, halkszavú leányzó, aki körül nem is lehetnek a dolgok nyugodtabbak, mint amilyenek.
Párjával igazi “100 évig fognak együtt élni” párost alkotnak, teljes összhangban. Ennyi év után Tamás tudott meglepetést szerezni, hiszen mindent a menyasszony igényeinek megfelelően intézett, amíg a szépítész banda, azaz Teó és én a hölgyekkel foglalkoztunk. Mindemellett ránk is volt gondja, leste minden kívánságunkat, kaptunk szendvicset, kv-t, mi szem-szájnak ingere. Aznap Ő nem a vőlegény volt, hanem a házigazda, nagyon érződött a hozzáállásán, hogy mennyire a magáénak érzi az esküvőt, és mennyire kedves, figyelmes ember, mindettől függetlenül is.

A Nagy Nap

Dóriék esküvőjére rendhagyó módon érkeztünk, ugyanis a családi esküvői turné nálunk épp két fele szakadt, vagyis Csabi és én is esküvőztünk, ráadásul én szokásomhoz híven többet is aznap.
Dóri nagyon segítőkészen felajánlotta, hogy mivel a nagy hőség miatt én kevés eséllyel érkeztem volna meg Volánnal egyben a tett helyszínére, és Ő épp az előtte lévő esküvőmtől pár sarokra lakik, így kivisz minket az apukájával Leányfalura.
A sofőrszolgálat nagyon kedves apuka képében jelent meg, élmény volt az út a Székely Villába.

Megérkezve már nagy sürgés-forgás fogadott minket és hamarosan mi is elfoglaltuk a hadiszállásunkat. 🙂

A menyasszonyi smink és az örömanya és a koszorúslányok alkalmi sminkje

Dóri menyasszonyi sminkje finom színek egymásra rétegzéséből állt. Volt benne selyemfényű nude, barnák, sötétbarna cicás tusvonal, csontszín, matt nude. A végeredmény pedig egy közepesen erős, mégis lágy és nőies esküvői smink lett, melyet halvány rózsás fényű rúzzsal fejeztem be.

A koszorúslányok különböző egyéniségek és típusok voltak, így mindenki a hozzá illő erősségű és színvilágú sminket kapta. Volt benne cicás tus, bogyósgyümölcs színű rúzs, de visszafogottabb, halvány rózsaszín szemhéjpúder is. 🙂
Az örömanya egy finom, igazán örömanyás Bogi sminket kapott, melyben nagyon jól érezte magát.

Dóri, nagyon köszönöm a kedvességeteket, a meglepit, rugalmasságot, segítőkészséget!
Maradjatok olyan összetartók, bájosak és szeretetteljesek, amilyenek most vagytok! Nagyon sok boldogságot kívánok!

Frizura: Géczi Teodóra
Fotók: Dremák Albert

 

Kategória: Menyasszonyi sminkek | Címkék: , , , , , , , , , | Komment

Réka és csodacsalád

Réka és a farm

Réka tündéri leányzó, magas, gyönyörű alakja van, és sok meglepetést okoz az ember lányának. 😉
Először is, mikor elkértem a számlázási címét, egy utcából 1-5-ig tartó címet adott meg. Ezt akkor még nem tudtam mire vélni, de amikor a készülődési címet kértem, akkor is ezt írta.
A Google Maps pedig csak egy épüket frontját adta ki, így nem tudtam, hova megyek.
Egyszóval a Nagy Napon kiszálltam az autóból és a következő felirat fogadott a kapun: Ruttner farm. Nos itt nyert értelmet a cím…;)

Réka és a csodacsalád

Egyszóval volt a szervezésben mindenféle kever-kavar, végül a próbán találkoztunk, ahol egy tüneményes leányzó jelent meg a szalonom ajtajában.
De ekkor még mindig semmit sem sejtettem abból, ami a Nagy Napon rám várt.
Rékával sok mindenről beszélgettünk, de a családot nem beszéltük ki…a hátuk mögött…;)
Megérkeztem A Kapuba, ahol Réka apukája várt széles mosollyal és olyan kedvesen, vendégszeretően, hogy először nem is tudtam, hol vagyok hirtelen. Semmi izgalom, csak nyugodt, kedves mosolyok…:)

Mikor felértem az emeletre Réka anyukája vett át engem, mint stafétabotot, aki kinézetre inkább Réka testvéréne, vagy barátnőjének tűnt. Elképesztő gének! Én mondom! 🙂
Megérkeztünk a készülődős szobához, ahol kipakoltam és irány surány.
Először Réka ikertesóját sminkeltem (a fb-ról már tudtam a létezéséről), aki szintén tünemény, picit azért látszik, hogy nem Réka, de csak pont annyira, hogy egészségesen meg lehessen különböztetni őket.
Visszafogott alkalmi smink készült a leányzónak. Majd érkezett Réka húga, aki szőke és fehér bőrű szépség, igazi unikum.
Réka anyukáját, aki addig is fel-alá futkosott, hogy mindenkit kiszolgáljon sikerült kicsit később levadászni lepkehálóval egy örömanya sminkre. Igazi tyúkanyó típusú, imádnivaló anyuka! 🙂
Kaptam sütit, vizet és mindent, mi szem-szájnak ingere. Igaz, nem eszem és iszom munka közben, de a végén jól jöttek a finom falatok. 🙂

A menyasszonyi smink

Réka esküvői sminkje következett.
Krémes alapra dolgozott selyemfényű drapp és a kedvenc lilás-szürkés barnám adta a smink fényét, melyet nagyon vékony cicás tussal és erősebb rózsás rúzzsal emeltem ki.
Réka most is csupa mosoly volt, bár a vége felé mámr érezhetően izgult egy kicsit.

Amíg a menyasszony öltözött, a vőlegényt és a nővérét, egy gyönyörű pici csöppség anyukáját sminkelhettem.
Nem szoktam ilyet mondani, de sem az alakja, sem az arca, sem a kora alapján meg nem mondtam volna, hogy 4 hónapja szült.
A Ruttner család génjei fantasztikusak, mindenki magas, sportosan vékony, szépséges arca van. Ez alól csak az édesanya és a legkisebb leányzó kivétel annyiban, hogy picit alacsonyabb termetük miatt kifejeztetten törékeny hölgyek, de minden másban egyeznek a többi leányzóval. (Ennek oka, hogy Emese – a legkisebb –  anyukája nem vér szerinti anyukája a többi Ruttner leányzónak, de a lányok egyöntetűen anyukájuknak tartják.) Szóval a genetikai lottón kivánni sem lehet jobbat, mint amit Réka szülei adtak át a 4 lánynak, arról nem is beszélve, hogy a neveltetési-családi lottón is telitalálatosnak tűnik a szülői pár! :*

Az egész család elképesztően kedves, vendégszerető, nyugodt és olyan milliő veszi körül őket, hogy az ember azt szeretné, ha örökbefogadnák őt magát is! 🙂

Mivel a fuvarom késett kicsit (Szilvásváradra kellett mennem az aznapi utolsó esküvőre), így a család vendégszereteét élveztem még egy darabig.
Kaptam cappuccinot, sütit, beszélgettünk egy jót, és körbe is vezettek a farm egy részén. Láttam a Bortemplomot, a csodás kertet és az államat is elhagytam valahol…Réka, ha megtaláltátok, hozd majd vissza légyszi! 😉

Köszönök mindent, a csodás élményeket, a házi lekvárt, a kedves mosolyokat!
Remélem, mindannyiótokkal találkozhatok még!

Réka: sok boldogságot kívánok! 🙂
Hasonlóan kiegyensúlyozott babát, és arcpiritóan jó anyuka kinézetet, mint Veronikának, olyan boldog családot, amilyenben Te is felnőttél és csupa-csupa mosolyt kívánok Neked, hiszen Te is ezt adod másoknak! <3

Fotó: Danku Sándor

Kategória: Menyasszonyi sminkek | Címkék: , , , , , , , , , , | Komment

Andi, a kávé és mézeskalács “menyasszonyistennője”

Kávé és mézeskalács

Andi menyasszonyi sminkjébe tudtomon kívül csempésztem bele a később köszönőajándékként kapott kávészemekkel teli kávéspohár és mézeskalács színeit a próbán.
Na, de kezdjük az elején!

Andi majdnem egy évvel az esküvője előtt keresett meg a menyasszonyi sminkjével kapcsolatban, és mint azóta kiderült, már másfél évvel azelőtt tudta, hogy engem kell választania. Idézem: “Tudtam már a legelején, hogy Téged kell választanom, egyszerűen éreztem!!! (a legeleje azt jelenti, hogy kb. 1,5 évvel az esküvő előtt, sokáig tartott a jegyességünk! 🙂 )”
Már az első levelében bizalommal, természetességgel állt hozzám, sugárzott belőle a kedvesség.
Az idő múltával változott a kezdés, így folyamatosan egyeztettünk Andival. A menyasszonyi és örömanya smink mellé egy tanú smink is került a listára.
Majd elérkezett az idő a próbára.

A próbasmink és a stílus

Andi megnyert magának egy újabb körrel: az én sminkjeim közül küldött linkeket. (Konkrétan a blogról melyik menyasszonyok sminkjei állnak legközelebb az Ő ízléséhez.)
A fotósok szokták hangoztatni, hogy olyan képet ne várjanak tőlük, amilyet nem látnak a portfólióban, mert azt nem véletlenül nem látják náluk.

Valahogy így van ez a sminkkel is.
Bármit meg tudok csinálni ilyen téren, mégis a szépérzékem, komfortzónám, stílusom ad egy keretet a munkámnak. Azoknak a menyasszonyi sminkeknek, amik igazán az én stílusomat tükrözik mindig van egy Bogis vonala.
Szerintem minden profi, nagy gyakorlattal rendelkező szakembernek (szakmától függetlenül) vannak ismertető jegyei. Amitől azt mondod, hogy az a kép olyan “….-s”, ez a ruha olyan “….-s”, ez a smink olyan Bogis.
Imádtam Andiban, hogy nem mások munkáit küldte el, hanem valóban az én stílusomba vágó, saját munkáimat “idézte”.
És hozzátette, hogy természetesen én majd meglátom és megmondom, hogy ezen felül mi áll jól neki!
Köszönöm a bizalmad, nem lehetek elég hálás érte, Andi! :*

A Nagy Nap és az esküvői smink

Andi Nagy Napja 5.45-kor kezdődött Teonál. Én 7.10-re értem az örömanyához, ahol a készülődés további része folyt.
A vőlegény smink után következett az örömanya alkalmi sminkje, majd befutott Andi és jöhetett a menyasszonyi smink.
Még ekkor sem tudtam a már említett turpiszságról, így szépen a “kiskönyv” szerint kerültek fel Andi arcára a megfelelő színek.
A szemét egy tejeskávé színű krémes alappal kezdtem hangsúlyozni, amelyre egy drapp szín került, majd egy finom fahéjas kávé került a szemek sarkába. Sötét kávébarna cicás tussal és műszempillával hangsúlyoztam és nyitottam Andi tekintetét.
Gyakorlatilag bármelyik kávéfüggő elolvadt volna a látványtól! 😉

A menyasszonyi sminkre a koronát a sötét rózsazsín és az egyik kedvenc vörös rúzsom keverékéből Andi számára megálmodott szín tette fel.

Andi meseszép volt, és ragyogott a tekintete, mikor meglátta magát! <3
A menyasszonyi smink után még Andi barátnőjének alkalmi sminkje is elkészült, majd búcsúztam a kedves kis társaságtól, jól megölelgettem az én Andimat és tovareppentem a következő helyszínre.

Andi, azóta is szemben csücsül velem a pohár, a teljes tartalmával! (Várom a karácsonyt! 😉 )
Köszönöm a kedvességed, a mosolyod, a szereteted és mindent, amivel elhalmoztál!
És az azóta Tőled kapott leveleket is, melyek mindig megmelengetik a szívem, helyrebillentik egy-egy fáradtabb napom és meggyőznek arról, hogy igenis egymásra találhat két rokon lélek, ilyen kevés idő alatt is! <3

Sok boldogságot kívánok!
Maradj mindig ilyen gyönyörű kívül-belül! <3

Fotók: Jágity Fanni
Frizura: Géczi Teodóra

 

Kategória: Menyasszonyi sminkek | Címkék: , , , , , , , , , | Komment